1.12.2010

Luukku 1

Ajattelin yrittää ylläpitää joulukuun ajan jonkinlaista joulukalenteria. Koska aiheita koskien pelkästään Pohjois-Suomen pelialaa ja pelikulttuuria on kovin vähän eikä niistä riitä juttua 24.päivälle niin varsinaista teemaa tälle kalenterille ei nyt ole. Paitsi tietenkin pelit ja pelikulttuuri noin yleensä.  Ensimmäisenä päivänä päätin palata lapsuuteeni ja niihin ihka ensimmäisiin peleihin.

Ensimmäset pelikonsolit meillä kotona olivat Sega Master System ja Nintendo Entertainment System (NES, 8-bittinen Nintendo). Noilla kahdella konsolilla sitä tulikin pelattua useampia vuosia ja täytyy sanoa, että Sega Master System toimii (melkein) vieläkin, mutta Nintendoja meille taidettiin ostaa kotiin parikin kappaletta edellisen hajottua.


 (Kuva haettu osoitteesta: http://mysitenotyours.com/wp-content/uploads/2009/09/sega-master-system.png)
(Kuva haettu osoitteesta: http://static.technorati.com/10/08/29/17209/nes.jpg)

Ensimmäiset pelit, joita muistan pelanneeni olivat Segalle tulleet Wonder Boy I & III. Erityisesti tuota kolmatta osaa muistelen lämmöllä. Sitä tuli tahkottua useampia tunteja, mutta en muista pääsimmekö sitä ikinä läpi. Haastava tuo peli ainakin oli. Nintendolla tuli sitten pelailtua Mega Man II ja ensimmäistä Super Mariota. Lisäksi muistan, että meillä oli joku todella hieno ninja-peli, mutta pelin nimi on painunut unholaan.


(Kuva haettu osoitteesta: http://www.smspower.org/meka/themes/Wonderboy3.gif)(Kuva haettu osoitteesta: http://www.digitalbusstop.com/wp-content/uploads/2010/09/Post-It-Mega-Man.jpg)

Siinäpä sitä historian siipien havinaa. Näiden pelien parissa on tullut lapsena kasvettua. Mitkä pelit ovat olleet teidän lapsuuden suosikkeja?

1 kommentti:

  1. Ensimmäisenä tulee mieleen Keen 4E, Cosmo ja Alley Cat - PC-peluri kun olen.

    VastaaPoista