7.12.2012

Joulukalenteri, luukku 7

Musiikkia kansalle. Tämän päivän kalenteriluukun innoitti osittain uutinen, jonka mukaan Journey -pelin säveltäjä on saanut Grammy -ehdokkuuden. Kuten jokainen pelaaja tietää, musiikki on tärkeä osa peliä, mutta aika harvoin sitä kuitenkin tuollaisissa piireissä palkitaan. Uutisen mukaan vain kerran aikaisemmin on saanut pelimusiikin säveltäjä Grammy -palkinnon. Noh, kilpailu on kovaa, koska myös elokuvien ja tv-sarjojen musiikit kilpailevat samassa luokassa.


Kauniiltahan se kuulostaa. Toivotan onnea ja menestystä.

Viime vuonna julkaistiin The Greatest Video Game Music levy ja näköjään tänä vuonna on julkaistu The Greatest Video Game Music 2 -levy. Molemmat levyt sisältävät pelimusiikkia kohtuullisen laajalla skaalalla, mutta mitään indiepelien taustahittejä niistä ei ole löydettävissä vaan aika lailla noiden niin sanottujen Isojen nimien tunnusmelodioita. Molemmat levyt on löydettävissä ainakin Spotifystä. Ennen näitä levyjä pelimusiikkia on ollut vähän huonosti löydettävissä näin koostetusti.

Olen todella vähän itse perehtynyt pelimusiikkien säveltäjiin ja oikeastaan ainoa nimi, joka minulle jotenkin on tuttu onkin Nobue Uematsu. Joten oma ehkä jopa kaikkien aikojen lempparipelibiisikin löytyy sieltä suunnalta sitten.
 
Uusimmassa Final Fantasy -pelissä, jota olen tässä viime aikoina pelaillut (Final Fantasy XIII-2) on muuten aika paljon laulumusiikkia. Mielestäni ihan kivaa vaihtelua ja laulun myötä musiikkiin onkin tullut kiinnitettyä enemmän huomiota kuin aikaisemmin. 


Kuka on teidän suosikkisäveltäjänne tai mikä on suosikkikappaleenne pelien parista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti