15.12.2012

Joulukalenteri, luukku 15

No tottakai se on vuorossa Ludum Dare -luukku. 

Ludum Dare on pelijamittelutapahtuma, jonka aikana on siis tarkoitus tehdä peli. Tällä kertaa on vuorossa 25. Ludum dare ja teemana on "You're the Villain" eli vapaasti käännettynä "Sinä olet pahis". Täytyy myöntää, että en ole tapahtumaan kovin paljon perehtynyt, enkä ole koskaan myöskään itse osallistunut. Mutta tässäpä sitä tutustuu samalla kun luukkua teille kirjoittelee. Voisin kuitenkin kuvitella, että tapahtuman tarkoituksena on innostaa ihmisiä tekemään pelejä. Ainakaan minkäänlaisia palkintoja ei voittamisesta tai osallistumisesta luvata.
 
Osallistuminen tapahtuu lähinnä netin välityksellä eli tarkoituksena ei ole kerääntyä mihinkään yhteen sijaintiin viikonlopun ajaksi (kuten tehdään esimerkiksi global game jameissa). Ludum Dare jakaantuu oikeastaan kahteen eri kategoriaan, on compo, jossa tarkoituksena on tehdä peli täysin yksin ja omin avuin. Yksin tekemiselle on annettu aikaa 48 tuntia. Lisäksi on jamit, jossa aikaa on 72 tuntia ja pelin saa tehdä tiimityönä.

Linkin takaa löytyy lisätietoa, jos osallistuminen kiinnostaa. Ja jos tähän junaan ei enää ehdi mukaan niin Ludum Dare järjestetään kolme kertaa vuodessa ja seuraavan kerran osallistua voi huhtikuussa. Sitä ennen toki on tammikuun lopussa järjestettävä Global Game Jam, jossa voi myös innostua pelien tekemisestä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti