6.12.2012

Joulukalenteri, luukku 6

Hyvää itsenäisyyspäivää! Näinkin mainion tapauksen johdosta tämän päivän luukussa kurkistetaan tuleviin ja hieman menneisiinkin suomijulkaisuihin pelirintamalla. Lähinnä menneisiin myös sen takia, että oli todella hankala löytää tietoa niistä tulevista projekteista.

Ensimmäisenä esiteltäkööt hieman kotikenttäetua eli oululainen Air Buccaneers julkaistiin eilen 5.päivä kuluvaa kuukautta! Kuten jo pari viikkoa takaisessa kirjoituksessa mainitsin, on Air Buccaneers ensimmäinen suomalainen peli, joka on päässyt Steamin myyntilistoille Greenlight -projektin kautta. Yhteistyöhön vahvasti nojautuva ilmalaivaräiskintä, mitä muuta voit vielä peliltä toivoa?Erityisesti suosittelen kaveriporukassa pelattavaksi!


 Angry Birds Star Wars. Vihaiset linnut ovat yhdistäneet voimansa Tähtien Sota -teeman kanssa ja ihan mainio pelihän siitä on syntynyt. Myönnän olevani enemmän Tähtien sota kuin Vihainen lintu -fani, ja jos jokin pelissä minuun iskee niin ehdottomasti röhkivä Darth Possu, joka ilkkuu kun en pääse kenttää läpi. Peliä on tullut nyt jonkin verran pelattua, sopii hyvin ajankuluksi kun täytyy odottaa pääsyä hammaslääkärille tai bussin tulemista.


Lucius on peli, jota en itse ole vielä päässyt pelaamaan. Peli kyllä viehättää minua genrensä puolesta, mutta jokin semmoinen tietty "Pakko-saada-toi" tai edes "Pakko-päästä-kokeilemaan-tuota" -kutina on jäänyt puuttumaan. Pelissä on siis tarkoituksena ohjailla pikkupoika Luciusta, joka haluaa suorittaa mitä erilaisempia murhia omassa talossaan, eikä tietenkään saa jäädä kiinni tekosistaan. Seikkailut kuitenkin viehättävät, joten toivottavasti päädyn vielä tätäkin kokeilemaan.

Tänään Mountain Sheep julkaisi Minigore 2: Zombies -pelin. Ensimmäinenkään Minigore ei ole minulle tuttu, joten vaikea sanoa tästä toisestakaan vielä mitään. Nimestä päätellen mukana on ainakin zombeja. Katsottuani trailerin niin käsittääkseni luvassa on räiskintää höystettynä räiskinnällä. 

Paljon muitakin suomalaisia pelejä on julkaistu kuluneen vuoden aikana. Täytyy myöntää, että olen hieman jälkijunassa monien suhteen, sillä läheskään kaikkia en ole ehtinyt testata. Tiny Troopers, Clash of the Titans, King Oddball, Ridge Racer Unbounded, lisää Alan Wakea, näin muutamia mainitakseni. Toivottavasti suomen pelialan nousukiito vain jatkuu ensi vuonnakin. (Ja toivottavasti itse ehdin hypätä mukaan siihen junaan nyt kun gradukin on valmis).

Lukijat: Vinkatkaa lisää suomipelejä, ainakin sellaisia, jotka ovat teidän mielestä ehdottomasti kokeilemisen arvoisia!

1 kommentti:

  1. Death Rallyn uusioversiota on tullut pelattua iPadilla paljon. Yli puolitoista vuotta tuota on tullut silloin tällöin pelattua ja aina siihen tuntuu jotain uutta tulevan. Android-versio tuli alkuvuodesta ja pc-versio nyt syksyllä.

    VastaaPoista