4.2.2012

Uncharted 3

En ollut ihan varma mitä odottaisin peliltä Uncharted 3, kun sain sen käsiini. Olin kuullut sen olevan "naisille suunnattu Tomb Raider", "Toimintaseikkailu" ja nähnyt hieman sivusilmällä kun pikkuveljeni oli sitä pelannut. Ehkä näistä johtuen odotin hyvää tarinaa, mysteerejä ja toiminnantäyteistä seikkailua.

Pelattavuus pelillä oli ihan hyvä (alustana toimi PlayStation 3), kontrollit toimivat suurimmaksi osaksi aikaa mainiosti, eikä turhauttavia kameraongelmia, tai muitakaan ongelmia ollut. Pelissä oli yllättävän paljon ammuskelua ja huomasi kyllä, että taistelukontrolleihin oli keskitytty ja ne toimivat miellyttävästi. Jopa minä osuin viholliseen, vaikka yleensä olen todella surkea tähtäämään.  Oditin kuitenkin, että pelissä olisi ollut enemmän sitä pulmien ratkontaa ja vähemmän toimintaa. Jonkin verran pulmiakin nähtiin, mutta ne olivat aika yksinkertaisia ja nopeasti selvitetty.

Pelin rytmittyi näiden pulmienratkonta- ja toimintakohtauksien välillä kohtuullisen tasapainoisesti. Loppua kohden toiminta toki lisääntyi ja mysteerien selvittäminen vähentyi. Eikä kaikki toiminta ollut pelkästään ammuskelua vaan siihen sisältyi myös hiippailua ja maastossa etenemistä kiipeillen tasolta toiselle.

Juoni kulki eteenpäin kohtuu sutjakasti ja siinä oli paljon viittauksia pelisarjan aikaisempiin osiin. Tai ainakin vahvasti sellainen tunne minulle jäi, vaikka en ole aikaisempia osia pelannutkaan. Tarinankerronnallisesti tuotiin kuitenkin aika selkeästi ilmi keitä hahmot olivat sekä heidän yhteistä historiaa tuotiin esille dialogin avulla.
Juonellisesti peli ei ollut tajunnanräjäyttävä, mutta ihan kiva seikkailutarina kadonneista kaupungeista ja esi-isien perinnöksi jättämien mysteerien selvittämisestä.

Lopulliseksi arvioksi voisin sanoa, että peruskiva toimintaseikkailu, joka toimi mukavana välipalapelattavana.
***

Nyt onkin vuorossa ensimmäinen Dragon Age -peli. Muutaman tunnin olen sitä ehtinyt pelata ja ainakin tähän mennessä olen pitänyt siitä mitä olen nähnyt ja kokenut. Peli pitää otteessaan ja haluttaisi kuluttaa useampikin päivän tunneista sitä pelaten, mutta jotain muutakin valitettavan usein löytyy päiväjärjestyksestä. Otin kuitenkin tavoitteekseni ehtiä pelaamaan tunnin päivässä, sillä pelaaminen on jäänyt valitettavan vähälle. Aikaisemmin kun olen päättänyt pelata sitten kun minulla on kunnolla aikaa perehtyä peliin ja mahdollisuus usean tunnin pelisessioihin, mutta tällä hetkellä ei ainakaan näytä siltä, että semmoista tilaisuutta olisi tulossa ihan heti vastaan.

2 kommenttia:

  1. Moi Karoliina! Kiitos kommentistasi Nörttitytöissä. Tsekkasin blogisi, ja lisäsin sen Nörttityttöjen sivupalkin blogilistaan. Toivottavasti kommentoit juttujamme toistekin. Tervetuloa myös kirjoittamaan meillekin, jos kiinnostaa. Ohjeet joukkoon liittymisestä löytyvät Nörttityttöjen ylävälilehdistä.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia kutsusta ja blogini lisäämisestä. Ehkäpä joku kerta intoudun teidänkin blogiinne jutun raapustelemaan, kunhan vain keksin ensin jonkin mainion idean.

    VastaaPoista