18.3.2011

Läski, ruma ja lutka

V2 uutisoi meille hienosta Fat, Ugly or Slutty nimisestä sivustosta, minne kerätään miesten lähettämiä viestejä naispelaajille. Kyseessä on siis pelaamisen yhteydessä lähetettyjä viestejä. Mukaan mahtuu "keittiövitsejä", joita itsekin saatan joskus heittää "go in the kitchen and stop whining", mutta myös vähemmän hauskoja "hope u get raped tonight".

Jonkun verran on tullut vierestä seurattua tuota nettipelaamista ja vaikka peliohjainta heiluttelee mies niin tuntuu, että kommentoinnin taso on aivan samanlaista. Joten eipä minua kovin yllätä tämä "erityisesti naisille" lähetettyjen kommenttien taso. Tietenkin se, että kyseessä on nainen mahdollistaa tietyntyyppisten halventavien viestien lähettämisen, mutta taitaapa naiset kuvitella itsestään vähän liikoja, jos uskovat, että nämä samat ääliöit eivät lähettelisi typeriä viestejä myös muille kanssapelaajille.  Itse en nettipelejä pelaa, joten tämän lausunnon perustan lähinnä vain vierestä seuraamiseen ja kavereiden kertomaan. Jos lukijoilla on oma kohtaista kokemusta aiheesta niin kertokaa toki. Syitä siihen, että en pelaa nettipelejä on monia, eikä vähäisin niistä ole se, että ihmiset ovat ääliöitä, sukupuolesta riippumatta.

Toinen keskustelu, joka nousi tästä aiheesta koskee yleensäkin naisia nettipeleissä ja niin kutsuttua huomiohuoraamista. Kyllä, monet naiset rakastavat sitä, että saavat huomiota, tapahtuipa se sitten nettipeleissä tai oikeassa elämässä. Muutamaan artikkeliin laitetun kommentin perusteella sekä sen perusteella mitä olen nettipelejä pelaavilta kavereiltani kuullut, niin naiset myös osaavat härskisti tuoda sukupuolensa esille nettipeleissä ja käyttää sitä hyväkseen. Tästäkin olisi ihan mielenkiintoista kuulla asiasta paremmin tietävien kokemuksia....

Ehkä pitää itselläkin kokeilla nettipelejä ja tehdä hieman tutkimusta asian suhteen, jolloin voisin palata aiheeseen aivan uudella näkökulmalla.

Ai niin! Mikä siinä on, että kun puhutaan naisista pelaamassa nettipelejä niin sitten niitä on myös pakonomainen tarve koko ajan kehua kuinka hienoja ja mahtavia he ovat. "Kylläpä naiset pelaa hyvin ja hienosti. Naisilta saan aina turpaan peleissä." (Viittaan edelleenkin tuohon V2 artikkeliin ja siellä oleviin kommentteihin). Kyllä varmaan jokainen itse tietää, jos on hyvä pelaaja eikä sitä tarvitse muiden tulla kertomaan. No ainakin ego taas kasvaa hieman lisää ja saadaan lisää sitä paljon kaivattua huomiota. "Jee".

Naispelaajien joukkoon mahtuu varmasti myös huonoja ja keskinkertaisia pelaajia niiden hyvien lisäksi. Ihan niin kuin miespelaajiinkin.

3 kommenttia:

 1. Asiallista tekstiä.

  Totta varsinkin se että sieltä tulee sitä kommenttia usein, ihan sama mitä sukupuolta edustaa. Xboxin live on varmaan pahimpia, kun koneen mukana jo tulee mikki-kuuloke.

  Yleisin "haukkuma" taitaa olla edelleen noobiksi kutsuminen. Ihan sama vaikka olisi pelissä näkyvästi tasolla 1 tai 0 niin voi tulla viestiä kuinka perseestä on pelaamaan.

  Yleensä lähettäjä on vielä sitten sillä pelin ylimmällä tasolla, että hienoa toimintaa kaikin puolin.

  VastaaPoista
 2. "ihmiset ovat ääliöitä, sukupuolesta riippumatta."

  Pitää paikkansa ja näin on kaikissa nettipeleissä, toistaiseksi. Ainoa poikkeus oman kokemuksen mukaan on EVE Online.

  Ja huomiohuoraamisesta sanon vain että ei aina ole ainoastaan huomiosta kyse siinä. Vaikka se kansainvälinen kiltalais-poikien pallottelu onkin ilmeisesti hauskaa ja siitä tulee jotain lisätäytettä pelille myös niille pojille, niin kyllä siitä tahtovat tytöt muutakin saada kuin vain huomiota. MMO-peleissä kun monesti liikkuu tavalla tai toisella omaisuus. Kerron sulle Karo joskus tarinan kun nähdään naamakkain.

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä on tärkeä näkökulma, että nais- ja tyttöpelaajilla pitäisi myös olla oikeus olla keskinkertaisia ja huonojakin (tai yksinkertaisesti esim. aloittelevia) pelaajia ilman, että heidän ja koko naissukupuolen oikeus pelaamiseen kategorisesti kielletään. On tietysti ymmärrettävää, että yhteispelissä toisen kömpelö pelaaminen ärsyttää (sukupuolesta riippumatta), mutta olisi kuitenkin hyvä muistaa, että loppupeleissä tarkoitus on pitää hauskaa. Ei peleissä oikeasti ole kyse elämästä ja kuolemasta (vaikka siltä toki pelatessa joskus tuntuukin).

  On myös melko mahdotonta kehittyä hyväksi pelaajaksi, jos dissataan maanrakoon heti kättelyssä. Mulla on valitettavasti semmoinen mutu, että tätä dissailua kohdistuu naispelaajiin helposti enemmän kuin miespelaajiin - tai ainakin niin, että naispelaajaa dissataan juuri sen kautta, että olet huono, koska olet nainen tai että huonoutesi on todiste siitä, että kaikki naispelaajat ovat huonoja.

  Ei kovin reilua.

  VastaaPoista