16.3.2011

Kukas kissan hännän ylös nostaisi ellei kissa itse?

Tällä kertaa raapustelaan jotain aiheesta oma kehu. Ajatuksia kirvoitti uutinen, jossa kerrottiin Dragon Agen tekijän antaneen hyvän arvosanan omasta pelistään. Eli ilmeisesti joku Dragon Agen 2:n tekijätiimistä on tehnyt itselleen tunnukset Metacritic palveluun, jonka jälkeen on kirjoittanut pelistä hyvän arvostelun. Asia nostatti myrskyn vesilasissa. Onhan tämä nyt kamalaa, eikä näin voi tehdä, huutaa nettikansa. Ei omia tuotteitaan saa kehua.

Onko kukaan ottanut huomioon sitä seikkaa, että ehkä arvostelija oikeasti piti pelistään, jota oli myös tekemässä. Ehkä peli oli hänestä todellakin niin hyvä, vaikka muut käyttäjät eivät hänen kanssaan täysin samaa mieltä olleetkaan. Ei se nyt ensimmäinen kerta olisi, että joku pitää asiasta, jonka tekemisessä on itse ollut mukana. Tämä lähestymistapahan on oikeasti todella naiivi ja kaukaa haettua, mutta ei suinkaan pois suljettua.

Naiivimpaa mielestäni on kuitenkin "raivoava" nettikansa. Toivottavasti he eivät todella usko etteikö tätä tapahtuisi muidenkin pelitalojen toimesta. Muut ehkä tekevät sen vain huomaamattomammin ja osaavat peittää jälkensä. Viraalimarkkinointi on kuitenkin halpa ja hyvä markkinoinnin keino, jota varmasti yrittää käyttää jokainen nykyaikaisesta markkinoinnista vähänkään perillä oleva pelintekijä. Pienille firmoille viraalimarkkinointi on usein niitä ainoita keinoja edes markkinoida omia tuotteitaan.

Tämän kertainen markkinointitempaus kuitenkin kosahti omaan nilkkaan, vai kosahtiko sittenkään? Sanotaan, että kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta, varmaa myös tässä tapauksessa. Luulisi tosin ettei näinkään tunnettu peli tarvitsisi yhtään enempää lisämarkkinointia, mutta mistä sitä koskaan tietää. Uutisen avulla lukijat eksyvät Metacriticin sivuille lukemaan arvosteluja ja lisätietoa pelistä. Ja koska peli ei kuitenkaan ole saanut lopulta kovinkaan huonoja arvosteluja, niin ehkäpä se arvostelut luettua osa päätyykin kokeilemaan peliä itse.

Ja taas kolikko kirstuun kilahtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti