3.1.2011

Golems

Pohjoisen pelirintamalla liikahdellaan jälleen. Piti raportoida tästä tänne jo aikaisemminkin, mutta en ole ehtinyt/ muistanut/mitä ikinä. Syytän joulua ja uutta vuotta.

Oululainen pelifirma Tuonela Productions on julkaissut iPhone -pelin nimeltä Golems. "Golems on viihdyttävä puzzle-tyyppinen peli, jossa tarvitaan hoksottimia ja sorminäppäryyttä. Pelissä liikutaan maagisten asioiden ja alkemian äärellä: ideana on kerätä alkuaineita ja muodostaa niistä  alkemian oppeja hyödyntäen myyttisiä golem-olentoja." (dome.fi)

Peli vaatii nopeita hoksottimia ja tarkkoja sormia, sillä pelissä taistellaan aikaa vastaan ja iphonen kosketusnäyttö voi toisinaan tehdä tepposet eikä tunnistakaan sormen kosketusta. Noh, onneksi kokenut iphonen käyttäjä oppii tämänkin pian ja lisäksi se on otettu huomioon myös pelissä. Teemallisesti peli on tosi mielenkiintoinen, vaikka peruspeli onkin "sitä samaa puzzleilua". Näppärää ja nopeaa ajanvietettä ainakin, jos ei muuta. Olisin kyllä jäänyt toivomaan, että pelissä kerättäville Golemsseille olisi ehtinyt keksiä muutakin käyttöä kuin vain kuvat. Esim. Niitä voisi käyttää pelissä hyväkseen jollain tavalla. No, ehkäpä päivityksien yhteydessä!

Pelin saa AppStoresta kohduulliseen 1,59 (tai 1,49) euron hintaan, en nyt muista tarkkaa summaa, mutta noissa lukemissa se pyörii.

(Kuva Golemsin facebook sivulta, kuva otettu pelin kehitysvaiheessa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti