27.5.2010

Sataa, sataa ropisee

Rahaa nimittäin, ainakin jonkin verran. Törmäsin eilen uutiseen, jossa huudettiin kissankokoisin kirjaimin uuden suomalaisen pelihankkeen paljastuneen. Päätinpä sitten selailla itseni uutisen juurelle, joka johti minut tarkastelemaan AVEKin myöntämiä DigiDemo -rahoja.

Suurin osa tukea saaneista hankkeista koski pelejä, mutta mukaan mahtui myös muutama muunkinlainen digitaalinen projekti. Ilokseni ja onnekseni sain huomata kyseiseltä listalta löytyvän myös oululaisia pelifirmoja. Ainakin nopeasti selaillessa silmääni tarttuivat tuolta listalta Tuonela Productions, Kuetku Games sekä Fantastec. Kaikki kolme olivat saaneet tukea demohankkeiden toteuttamiseen. Tuonela on hakenut rahoitusta Rock Concert -nimiseen iPhone-peliin, jossa ideana on ohjailla konserttiyleisöä. Kuetku on ilmeisesti pyrkimässä sosiaalisen median markkinoille, sillä tukea se oli saanut Sosiaalisessa mediassa pelattaviin peleihin ja niiden tuotantomalliin. Fantastec oli hakenut tukea Virtual Paradise, 3D-elämysmaailman toteuttamiselle.

Eli kyllä täällä Oulussa jotakin puuhataan ja projekteja koetetaan kovasti viedä eteenpäin. Toivottavasti näillä Digidemosta saaduilla rahoitussummilla yritykset saavat jotain konkreettista aikaan, en ole varma aonko se jopa edellytys rahoituksen myöntämiselle. Tosin pikaisten laskelmieni mukaan tuolla myönnetyllä 18 000 eurolla ei kovin pitkälle pötkitä. Viisi henkiselle tiimillä laskettuna rahaa on naamaa kohti 3600 €, jonka voi ehkä juuri ja juuri kuvitella olevan kahden kuukauden palkka. Ja tokihan sitä rahaa pitäisi varmaan riittää muuhunkin kuin palkkoihin, kuten mainostukseen, jolla voidaan saada sitten lisää rahoittajia.

Demoideat kuitenkin vaikuttavat mielenkiintoisilta ja toteutuskelpoisilta. Toivottavasti niistä tullaan kuulemaan vielä lisää mahdollisimman pian.

Ai niin! Ja se tukea saanut peli, jonka ei haluttu vielä paljastuvan oli Recoil Gamesin Avaruushenkinen toimintaseikkailupeli Rochard.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti