17.6.2010

Tuonela Productions

Viime kirjoituksesta on vierähtänyt aikaa aivan liikaa. Viime viikko oli oikeasti kiireinen ja tämä viikko on vain lipunut sormien lävitse, mutta nyt vihdoin otin itseäni niskasta kiinni ja aloin raapustamaan uutta merkintää.

Ajattelin tällä kerralla esitellä toisen oululaisen peliyrityksen. Esittelyssä nyt siis Tuonela Productions, koska kyseinen yritys on minulle itselleni tuttu. Suoritin noin vuosi sitten työharjoittelujaksoni kyseiselle yritykselle ja teinpä myös opinnäytetyöni heille. Väki Tuonelassa on mukavaa ja yrityksen toimitusjohtaja Jussi Autio tuntuu olevan loputon peli-ideoiden lähde.

Tuonela on perustettu vuonna 2006 ja yritys jatkaa eteenpäin porskuttamista edelleen. Voisinpa väittää Tuonelan olevan yksi näkyvimmistä oululaisista pelialan yrityksistä muutamastakin eri syystä. Ensiksikin Tuonela on ollut jo pitkään olemassa, joten se on ehtinyt tehdä itseään ja nimeään tunnetuksi niin paikallisesti kuin kansaivälisestikin. Toinen seikka on se, että Tuonelalla on myös oma kivijalkamyymälä Oulun keskustassa, joka tuo oman lisänsä tunnettavuuteen. Myymälässään heillä on myynnissä paljon sellaisia lautapelejä, joita ei mistään muualta (ainakaan Oulusta) saa. Hyllystä löytyy muun muassa korealaisten suunnittelemia pelejä.

Tuonelahan siis eroaa muista oululaisista pelialan yrityksistä sillä, että videopelien lisäksi he tekevät myös lautapelejä. Heidän lautapelinsä The Club pääsikin ulkomaiseen levitykseen ensimmäisenä suomalaisena lautapelinä sitten Afrikan tähden jälkeen. Ei huonosti siis ollenkaan! Viime vuonna Tuonela julkaisi kolme peliä lisää; Modern Societyn, Inquisition ja Soul Huntersin. Mainioita korttipelejä kaikki ja ilmeisesti ihan kohtuudella pärjänneitäkin. Ainakin mitä olen muutamaan arvosteluun törmännyt kyseisistä peleistä, niin ihan ovat olleet positiivisia.

Videopelipuolella Tuonela ei oikein ole vielä tehnyt läpimurtoa. Tai no, videopelipuolen sijaan yritys yrittääkin keskittyä käsitykseni mukaan tekemään ennemmin selainpelejä sekä iPhone -pelejä, joten tuskin varsinaista videopeliä on heiltä ainakaan ihan heti luvassa. Jos jotain voi päätellä aikaisemmasta kirjoituksestani koskien myönnettyjä DigiDemo-rahoja, niin sen, että jonkinlaista Rokkikonsertti aiheista iPhone -peliä olisi luvassa. Lautapelirintamalta tiedän sen verran, että kovasti on ainakin suunniteltu ja jo osittain kai toteutettukin Suomen muinaistarustosta ammentavaa korttipeliä. Innolla jäämme vain odottamaan, että mitäs tulevaisuus tuo tullessaan. Ainakin vaikuttaa siltä, että Tuonela aikoo olla kuvioissa vielä pitkään, joten heiltä voi odottaa vielä jos jonkinmoista julkaisua tulevaksi.

Täytyy vielä lopuksi mainita, että Tuonela järjestää tiloissaan lautapeli-illan joka tiistai-ilta seitsemästä eteenpäin. Siellä siis pääsee kokeilemaan muun muassa myynnissä olevia pelejä sekä tietenkin firman omia tuotteita. Illoista löytyy hyvää, samanhenkistä seuraa, joita kaikkia yhdistää rakkaus lautapelaamista kohtaan. Lisäksi pelikavereita löytyy aina , jos niitä ei omasta takaa ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti