12.5.2010

Alku

Aloitin pelaamisen noin neljävuotiaana. En kyllä voi väittää muistavani tarkalleen, mitä pelasin ja milloin, mutta olen varma, että koulua en tuolloin vielä ollut aloittanut. Muistan myös, millä ensimmäisen kerran pelasin; vanhalla kunnon Sega Master Systemillä, joka isoveljelleni oli ostettu joskus aikoja sitten. Kyseinen konsoli on vieläkin isoveljellämme tallessa (tai ainakin toivottavasi on). Käsittääkseni ainoastaan yksi liitos pitäisi korjata, että siitä saisi täysin toimivan koneen.

Lapsesta asti olen siis pelejä pelaillut. Segalla pelasin Alexis Kiddiä ja Wonder Boyta. Ne ainakin ovat päällimmäisenä mielessä. Koskaan en sillä pelannut mitään Sonic-peliä. Myöhemmin meille hankitiin 8-bittinen Nintendo ja jossain vaiheessa myös tietokone. Niillä tuli myös pelattua vähän sitä sun tätä.

Ei varmaan ole oleellista kertoa koko pelihistoriaani. Kenties hieman mielenkiintoisempaa on se, mitä nykyisin pelaan. Suosikkipelejäni ovat varmaankin erilaiset seikkailupelit. Vanhat Lucasartsin pelit ovat tietenkin klassikkoja, mutta niitten lisäksi myös uudemmat point'n'click -pelit ovat suosiossani. Lisäksi toimintaseikkailut, japsiroolipelit ja tasohyppelyt ovat kivoja. Toisinaan tykkään pelata myös strategiapelejä. Loppujen lopuksi pelin genrellä ei ole kamalasti väliä, kunhan peliä on viihdyttävä pelata, ja siinä on hyvä juoni sekä persoonalliset henkilöhahmot.

Toinen oleellinen kysymys on varmaankin se, että miksi aloin pitämään tätä blogia ja mikä tämän tarkoitus on? Noh, ajatus heräsi jostain, varmaan tylsyydestä ja mielenkiinnosta kirjoittamiseen sekä siitä, että asiaa tutkailtuani en oikein löytänyt yhtään tämän tyyppistä peliblogia. Löysin muutaman blogin aiheesta WoWi ja läjän sekalaisia hieman pelejä sivuavia blogeja (kuten peliarvosteluja), mutta minäpä haluan kirjoittaa jostain muusta. Minä haluan kirjoittaa ainakin pelaamisesta noin "yleensä", mitä se nyt sitten tarkoittaakaan. Lisäksi haluan kirjoittaa (oululaisesta) pelikulttuurista sekä peleistä, peliteollisuudesta ja kaikenlaisista pelaamiseen liittyvistä asioista. Tottakai haluan kirjoittaa myös jonkin verran tyttöpelaajista, miksi tytöt pelaavat/eivät pelaa, mitä asialle voi tehdä vai voiko tehdä mitään ja niin edelleen. Saatanpa ehkä jonkun peliarvostelunkin kirjoittaa tai sitten en. Ajattelin ainakin esitellä oululaisia pelifirmoja ja koettaa raportoida heidän aikaansaannoksistaan. Lisäksi ajattelin, että mahdollisuuksien mukaan kerron täällä päin tapahtuvista peliprojekteista sekä pelaamiseen liittyvistä tapahtumista, joihin osallistun. Blogin pidon edetessä myös sen muoto ja aiheet tulevat hioutumaan kohdalleen, toivottavasti.

Lukijat saavat ihan vapaasti heitellä ideoita, joista haluaisivat keskustella, sillä yksi tarkoitukseni tällä blogilla on koettaa herättää keskustelua. Jos kukaan ei ala keskustelemaan kanssani kirjoittamistani asioista, niin on tämä blogi vain huuto tyhjyyteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti