18.5.2010

Belleviews

Oulussa on useita pelifirmoja ja ainakin joitain niistä ajattelin esitellä tässä blogissa sekä kertoa mitä kyseiset firmat tahoillaan puuhaavat. Osittain haluan omalta osaltani "auttaa" oululaista pelikulttuuria ja paikallisia pelifirmoja tulemaan tunnetummaksi. On mukava ottaa itselläkin hieman paremmin selvää siitä, mitä oulun pelialalla puuhataan. Ja eipä julkisuutta voi varmaan olla koskaan liikaa?

Miksi otin sitten ensimmäisenä esittelyyn yrityksen nimeltä Belleviews? No, se johtuu muun muassa siitä, että Belleviewsin perustaja Pirjo Ritokangas-Huttunen on valanut minuun innostusta pitää tätä blogia omalla avoimella vastaanotollaan. Lisäksi olen viime aikoina ollut tekemisessä kyseisen yrityksen kanssa enemmän tai vähemmän, joten siitä on helppo alkaa kirjoittaa.

Mitä Belleviews sitten tekee? Kyseessä on hoito-ja terveysalalle keskittynyt pelifirma, joka on kehittänyt Bellememory-nimisen palvelukokonaisuuden. Teemana on ollut lähinnä ikäihmisten muistin kehittäminen ja vuorovaikutus potilaan ja hänen hoitajansa välillä. Tuotetta on kehitetty aika kauan ja Belleview-nimen olen itsekin kuullut ensimmäisen kerran jo useampi vuosi takaperin. Juuri viime viikolla kuulin yrityksen saaneen BelleMemoryn AppStoreen. Toivottavasti menestystä alkaa sitä kautta tulemaan. Pelien ja pelaamisen yhdistäminen hoitoalaan on mielestäni mielenkiintoinen lähtökohta. Se tarjoaa varmaan paljon erilaisia mahdollisuuksia, mutta mieleeni tulee heti myös yksi isohko ongelma, pelien markkinoiminen. varsinkin kun tutkittua tietoa ei pelien kuntouttavasta vaikutuksesta ole, niin tuotteen myyminen hoitosektorille taitaa olla todella haastavaa. Tähän kun lisätään hoito-alan varmaankin hieman vanhoiliset asenteet (tämä vain omaa kokemustani), rahalliset ongelmat sun muut, niin haasteita löytyy jo roppakaupalla.

Tämän on tainnut huomata myös Belleviews, sillä nyt he koettavat tehdä pientä irtiottoa uudella brändäyksellä ja spin-off-yrityksellä nimeltä Bellegames. Uuden firman olisi tarkoitus keskittyä enemmän viihdepeleihin. Mukaan pelituotantoon halutaan tuoda myös tämän päivän kuumia perunoita eli sosiaalisuutta ja yhteisöllisyyttä.

On varmaan hyvä idea koettaa uutta lähtöä uudella firmalla. Tässä tapauksessa Bellegames on tavallaan vapaa tekemään mitä haluaa, eikä mukana tarvitse kantaa Belleviewn tuomaa brändäystä hoitoalalle. Mutta kun mukana on sama tekijä, niin varmaan aikaisemman firman taipaleesta saa paljon irti uutta ajatellen. Jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä kaikkea uutta Bellegames tuo tullessaan Oulun pelialalle.

Toivotaan onnea ja menestystä molemmille firmoille ja tekijöille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti