13.3.2013

Salvage team yhteisörahoituksen ihmemaassa

Ei ole kauaa siitä kun ehdin peräänkuulutella oululaisia firmoja yhteisörahoituksen (Crowdfunding) pariin ja nyt näyttää olevan enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että moista ainakin kokeillaan.

Uusin yrittäjä on Games&Tales, joka tähtää 8000 dollariin reilussa parissa kuukaudessa. Tällä hetkellä päiviä on jäljellä 62 ja summasta kerättynä vähän vajaa 1500 dollaria. 

Poikkeuksellisesti tällä kertaa halutaan rahoittaa lautapeli eikä digitaalista peliä. Hienoa! Tavoitteena on siis tehdä jotain hieman erilaista ja tavoitesummakaan ei vaikuta mahdottomalta. Millaisesta pelistä on siis kyse?

Hirvittävän paljoa pelistä ei vielä anneta tietoa, mutta jotain kuitenkin. Peli on teemaltaan sci-fiä mainospuheensa mukaan pelilauta on muuttuva ja tiilipohjainen eli varmaankin hyvin carcassonnemainen (ainakin itsellä tuli ensimmäisenä mieleen!). Pelissä pelataan nimenmukaista tiimiä, joka tutkii avaruusaluksia ja selättää niistä löytyvät vaarat. Ennen kaikkea pelin mainostetaan olevan muunneltavissa oleva. On erilaisia hahmoja, josta voi kehittää sekä muuttuva pelilauta, joka ilmeisesti voi olla joka pelikerralla erilainen. Ikäraja 12+, pelaajia 2-4 ja peliaika +30 minuuttia per peli.

Siinäpäs se peli pähkinänkuoressa. Täytyy myöntää, että tämän perusteella on todella vaikea sanoa yhtään mitään aiheesta. Peliä pitäisi varmaankin päästä kokeilemaan tai edes nähdä Gameplay-videota, että osaisi sanoa vaikuttaako peli hauskalta. Ainakin lähtökohdat ovat lupaavat ja itseäni kiinnostaa päästä kokeilemaan valmista tuotetta. Toivottavasti rahoituskampanja onnistuu, tavoitesumma saavutetaan ja valmis peli päästään näkemään. Ei kai se auta kuin käydä lahjoittamassa ainakin muutama roponen hyvään tarkoitukseen.

Sen verran täytyy yleensäkin antaa palautetta näistä yhteisörajoitusprojekteista, että...Ihmiset haluavat antaa rahansa sellaisille projekteille, jossa he kokevat valmiiksi olevansa osa yhteisöä tai kun he antavat rahansa he tulevat osaksi kyseistä yhteisöä. Muuten tuntuu, että raha vain katoaa jonnekin mustaan aukkoon, josta ei saa vastinetta Yhteisön ja yhteisöllisyyden rakentaminen olisi myös hyvä aloittaa jo ennakkoon, eikä heitellä ensin näitä rahoituspyyntöjä. Hommassa on kieltämättä vähän sellainen "takapuoli edellä puuhun" -fiilis. Ymmärrän kyllä, että ilman rahaa on vaikea tehdä mitään, mutta innostunut hehkuttaminen menee harvoin hukkaan. Ja tämä koskee kaikkia yhteisörahoittamisen yrittäjiä, ei pelkästään tätä projektia :)

1 kommentti:

  1. Hei :)

    Olet aivan oikeassa tuosta, että yhteisörahoitusprojektissa olisi tärkeää olla pelistä mahdollisimman paljon tietoa valmiina, ja tämän puutteeseen varmasti tuo meidän Indiegogo suurimmaksi osaksi kaatuikin.

    Kuitenkin, huolimatta heikosta Indiegogo-menestyksestä, pelin kehitys jatkuu ja alkaa jo pian olla loppusuoralla.

    Uudempaa infoa löytyy taas pian meidän facebookista: https://www.facebook.com/gamesandtales.

    VastaaPoista