24.3.2013

Game spring '13

Hyvä on, tämä postaus keskittyy lähinnä Game Spring Oulu -seminaarin jälkeiseen iltatapahtumaan, koska itse päätapahtumaan en päässyt osallistumaan. Päivällä oli siis seminaari, jossa oli mukana puhujia ympäri pohjoismaita. Illalla oli vuorossa vapaampaa ja rennompaa tutustumista, sponsorina jälleen Symbio ja järjestäjinä Oulun Game Development Association (ODGA) ja paikkana Business Kitchen. 

Lyhyesti päivän seminaarista sanottakoon, että kuulemani mukaan se oli ollut ihan hyvä. Toki vastaus vaihtelee hieman riippuen siitä kysyykö asiasta paljon seminaareja kiertäneeltä, kokeneelta konkarilta vai vasta ensimmäisessä peliaiheisessa seminaarissa olleelta, mutta yleistunnelma tuntui olevan kummassakin tapauksessa perushyvä.

Sitten iltatapahtumaan, jonka odotettu osallistuja määrä (noin 100 henkeä) ei ihan päässyt täyttymään, mutta erittäin hyvä pippalot olivat siitä huolimatta, tai ehkä jopa siitä johtuen. Jos väkeä olisi ollut vielä muutama kymmenkunta enemmän, olisi tila alkanut käymään jo ahtaaksi ja tunnelma hieman liian hikiseksi. Puhumattakaan melutasosta, joka nousi jo nyt paikka paikoin niin korkeaksi, että tuntui kuin yökerhossa olisi ollut.

Paikka oli jaettu kahteen eri tilaan. Pienempi huone oli pyhitetty projektien esittelijöille, joita olikin aika kiitettävästi. Isompi huone oli sitten vapaan seurustelun ja tutustumisen huone, jossa oli tarjolla hieman virvokkeita ja pientä purtavaa. Järjestely toimi mielestäni kivasti ja kahteen huoneeseen jakautuminen hieman antoi lisätilaa sekä vaihtelua. Oli todella mukavaa, että meneillä olevia peliprojekteja pääsi katselemaan. Oma ehdoton suosikkini oli projektihuoneesta löytynyt From Earth, joka on Half-Life 2 modi. Projektia pääsee katselemaan *tämän* linkin takaa. Kyseessä oli jonkin sortin pulmaseikkailu, jossa erityistä huomiota oli kiinnitetty vieraan elämänmuodon kanssa kommunikoimiseen ja muuhun tutkimiseen. Todella mielenkiintoisen oloinen projekti! Toivottavasti valmista tullaan näkemään vielä joskus. Suosittelen ehdottomasti jokaiselle edes lyhyttä vilkaisua projektiin, myöskin konseptikuvitus on kohdallaan. Ehkä jopa kirjoitan kokonaan oman postauksen tästä projektista kunhan saan perehdyttyä siihen vielä vähän lisää. Tai ehkä jopa kokonaan tästä mielenkiintosesta modien maailmasta, johon en ole tutustunut oikeastaan ollenkaan.

Olin myös positiivisesti yllättynyt siitä kuinka rennosti porukka yleensäkin oli, jutteli avoimesti ja tutustui toisiinsa. Minulla ainakin oli oikeasti todella kivaa ja toivottavasti uusi kokoontuminen järjestetään pian uudestaan ja OGDA alkaa todella pyörittämään tätä toimintaa, eikä se jäisi vain tähän yhteen kertaan. Minua ei myöskään haittaa vaikka juomia tai syömisiä pitäisi hieman omakustantaakin, sillä uudet tuttavuudet, ja varsinkin sellaiset, jotka rakastavat pelaamista vähintäänkin yhtä intohimoisesti kuin itse, ovat aina tervetulleita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti