24.1.2013

Global Game Jam '13 ja Finnish Game Jam '13

Jiihaa! En olekaan muistanut hehkuttaa, että on taas se aika vuodesta. Toki niitä aikojahan on nykyisin yllättävän useinkin (varsinkin tällä seudulla), mutta on tämä kerta aivan erityinen.

On siis Global Game Jamien aika. Jos jollekin ei ole ilmiö vielä tuttu, on kyseessä viikonloppu jolloin ihmiset ympäri maailman kerääntyvät kokoon kehittämään pelejä. Yksi viikonloppu, jonka aikana tehdään satoja, varmaan tuhansia, pelejä. Mahtavaa on se!

Jamittelukulttuuri on hienoa juuri sen takia, että jameissa kiteytyy se tietty tekemisen ja oppimisen halu, tietty intohimo jotain juttua kohtaan. Ja oon varmaan ennenkin sanonut, että onhan se kieltämättä hienoa nähdä se oma peli valmiina sunnuntai-iltana. Itsellä on tällä kertaa aika hyvä etukäteisinnostuspäällä. Viime vuonna homma meni ainakin jotenkin höpöksi enkä oikein mennyt mihinkään projektiin mukaan ja parit muutkin jamit ovat jääneet välistä. Kun on muka ollut koulukiireitä ja muita kiireitä. On päässyt unohtumaan mitä pitää tärkeänä ja mistä oikein tykkää.

Pitää muistaa muutama asia viikonloppua varten, joista yksi ehdottoman tärkeä on: *Keep it simple, stupid!* Eli parhaat pelit syntyvät yksinkertaisista ideoista, joita voidaan lähteä jalostamaan vähitellen eteenpäin, jos aikaa ja muita resursseja riittää. Monesti pelit tuntuvat olevan liian kunnianhimoisia projekteja, kun kuvitellaan, että saadaan aikaiseksi täysimittainen peli viikonlopun aikana. Yksinkertaisuus ei mielestäni kuitenkaan tarkoita sitä etteikö pelissä voisi olla haasteita, itsensä voittamista ja tavoitteita. Yksinkertaisuus ei tarkoita turvallista.

Toivottavasti ehdin tehdä edes yhden postauksen jopa suoraan pääkallopaikalta.

Lisätietoa: http://globalgamejam.org/ ja http://finnishgamejam2013.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti