6.9.2012

Syksy alkaa

Oisin voinut kirjottaa vaikka mistä mielenkiintoisesta tapahtumasta, mutta enpä ole muistanut. Joten päivitelläänpä nytten vähän sitä mitä on tapahtunut.

Tärkeimpinä ainakin se, että Oulu Game Dev Lab aloitti toimintansa maanantaina 3.9. Mukana on käsittääkseni noin 30 opiskelijaa ja tarkoituksena olisi valmistua pelialan ammattilaisia tammikuun loppuun mennessä. Noh, skeptisesti voidaan sanoa, että ehkä neljässä kuukaudessa ei kovin rautaisia ammattilaisia saada taottua, mutta kyllä sieltä jonkinlaiset alkuvalmiudet ainakin saa tulevaa peliuraa varten. Itse harkitsin hetken aikaa myös mukaan hakemista, mutta jätin sen sitten sikseen, koska haluan keskittyä ensin graduni tekemiseen. Keväällä ja Syksyllä 2013 olisi tarkoitus vielä järjestää sama koulutus uusille ryhmille, eli mukaan pääsee vielä tulevaisuudessa.

Tiistaina ammattikorkeakoulu järjesti peliseminaarin Kuusio -hankkeen kanssa. Seminaarissa olin itse vain ihan alkupuolella, jossa Oulun pelitoimijat esittelivät toimintaansa. Ei kauheasti uutta siellä rintamalla...Ainakaan siis itselleni uutta, ehkä toki jollekin joka ei aktiivisesti alaa seuraa. Muutamat yritykset (Fantastec ja Alpakkamedia) ainakin hakivat uusia työntekijöitä ja ainakin yksi yritys (Bellegames) harjottelijoita. Joten sinne vain hakua menemään jos kiinnostaa!

Stage ry. järjestää syysjamit lokakuun 12-14 päivä. Tällä kertaa jamit järkätään uusissa ja hienoissa Business Kitchenin tiloissa keskustassa. Sinne vaan kaikki kiinnostuneet. Lisäksi Stage järjestää peliohjelmointikurssin tässä syksyllä. Siitä lisätietoa myöhemmin kunhan ajankohdat ja muut varmistuvat.

Siinäpä sitä syksyä. Itse viihdyin kesällä indie-pelien parissa ja ainakin Bastion ja Recettear tuli pelailtua lävitse. Muutaman päivän rupeamana tahkosin myöskin Heavenly Swordin läpi ja nyt on vuorossa kirjastosta lainattu Lego Harry Potter vuodet 1-4. Ei ehkä suosikki lego-pelikseni nouse tämä Harry Potter kuitenkaan. Innolla odotan Taru Sormusten herran legoversiota, joka ilmestyy tänä syksynä.

1 kommentti: