13.10.2012

Pelijamit on jälleen täällä

Oikeastaan ne alkoivat jo eilen, mutta itse en päässyt aloitukseen koska olin tuplabuukannut päivälle vaikka ja mitä, mutta se siitä. Jamit kuitenkin jatkuvat vielä huomiseen asti.

Kirjoittelen tätä lauantaiaamuna puoli yhdeksän aikaan, heräsin jo kahdeksalta ja hinku jamipaikalle olisi kova, mutta koska kaikki varmaan vielä nukkuvat, niin odottelen heräämisiä. Sen jälkeen voisi katsoa kaipaako joku vielä yhtä vahvistusta tiimiinsä. Jos ei, niin testaajia ainakin uskoisin kaivattavan ja jos ei niitäkään, niin tulen sitten kotiin tekemään jonkun pienen oman projektin.

Teemana jameilla on tällä kertaa Failure. Teemasana on ihan hauska ja mielenkiintoinen, ehkä jopa haastava. Itse en aluksi lämmennyt teemasanalle, mutta mitä sitä olen illan ja aamun ehtinyt mielessäni pyöritellä niin pidän teemasta enemmän ja enemmän.

Näiden mainioiden syysjamien lisäksi Stage järjestää peliohjelmointikurssin, joka alkaa jo ensi tiistaina. Kurssi järjestetään yhteistyössä tietojenkäsittelytieteiden laitoksen kanssa ja voin jo nyt luvata, että se tulee varmasti olemaan monelle osallistujalle yksi parhaimpia kursseja ehkä jopa koko opiskeluaikana. Kurssille pääsi valitettavasti vain 20 ensimmäistä ilmottautunutta ja paikat vietiin kolmessa minuutissa, varasijoillekin ilmottautui aika moni. Ihmisten innostuksesta asiaan kertoo myös se että, he eivät saa kurssista edes opintopisteitä vaan korkeintaan jonkin ohjelmoinnin harjoitustyön hyväksiluettua. Riemuitsen kun huomaan, että ihmisiä kiinnostaa nämä jutut.

Tämän kaiken lisäksi olen itse paininut oman peliaiheisen graduni kanssa. "Tarinan vaikutus pelikokemukseen". Tekeminen on kivaa, mutta myös haastavaa. Haastetta tuo ehkä lähinnä oma laiskuuteni asioiden suhteen ja myöskin vaikea, aikaisemmin vähän tutkittu aihe. Onnea on kuitenkin se, että saan tehdä gradun itselleni mieluisasta aiheesta ja siistien tyyppien kanssa.

Gradun valmistuminen vain herättää ajatukseni tulevaan. Sen jälkeen olisi varmaan etsittävä töitä. Pelialan töitä on Oulusta hieman hankala löytää, mutta onko minusta muihin töihin? Tai siis tiedän, että osaamisen ja muun puolesta on, ja lisäksi löydän kyllä mieluisia asioita varmasti paikasta kuin paikasta, mutta intohimo jotain asiaa kohtaan, se taas on hieman vaikeampi saavuttaa ja pelejä kohtaan se valmiiksi minulla jo on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti