3.2.2011

Hyvä Suomi!

Kyllä nyt kelpaa olla suomalaisista ylpeä. Kuten ehkä muutamaan otteeseen olen maininnut niin viime viikonloppuna Oulussa, kuten viidellä muullakin suomalaiselle paikkakunnalla, osallistuttiin Global Game Jameihin. Oulussa porukka osallistui leppoisalla, yhteisen tekemisen meiningillä eikä paikan päällä huomannut, että kyse on myös kilpailusta.

Game Sauce on valinnut 1487 pelistä 10 voittajaa, joista 4 on Suomesta ja yksi Oulusta! Kuinka mahtavaa! Oon ollut koko aamun ihan innoissani tästä kun tieto kantautui korviini. Hamsters & Plague ei ollut oman tiimin projekti, mutta siitä huolimatta on ihan mahtavat fiilikset toisten puolesta!

Sitten voisikin kirjoitella ylös hieman omia tunnelmia näin muistin aikana. Lähdin paikalle aika leppoisalla meiningillä ja asenne oli lähinnä semmoinen, että kuhan jottain sais tehtyä eikä menis ihan vaan härväämiseksi koko homma. Eli kilpailemaan en edes lähtenyt ja oikeastaan tajusin vasta sunnuntaina kun paikalle tuli jotain tuomareita, että tässä on joku tämmöinen kilpailuaspektikin.

Perjantaina siis muodostettiin tiimit ja esiteltiin peli-ideat. Itse kaipailin Unity-ryhmää, mutta koska olin oikeastaan ainoa, jolla unity oli hallussa niin päätimme vaihtaa Windowsin Visual Studioon ja XNA -ympäristöön. Koskaan aikaisemmin en ollut XNA:ta käyttänyt, eikä vissiin muutkaan ryhmästä, joten aloitettiin aika perusteista sitä hommaa tekemään. Yhdellä tiimiläisellä ei ympäristö suostunut edes asentumaan koneelle, joten aamuyöllä neljältä kun lähdimme kotiin nukkumaan, hän päätti aloittaa lauantaina kokonaan oman projektin.

Käytännössä ryhmämme siis käytti koko perjantain siihen, että saimme aiheen, yhteisen kehitysympäristön ja tiimin kasaan. Lauantaina ja sunnuntaina teimme pelin. Siitä ei sen enempää, mutta niitä tunnelmia ja ajatuksia mitä jäi jameista.

*Omaperäinen idea tai koodin nokkeluus eivät ole oleellisia. Tärkeintä hyvä ja hauska pelattavuus eli pelimekaniikka.
*Pysy yksinkertaisessa
*Käytä niitä työkaluja ja kehityskieliä, jotka osaat tai ole hyvin nopea oppimaan uutta.
*Kommunikoi tiimin kanssa. Kommunikoi myös muiden kanssa esim. ideointivaiheessa Käytä versionhallintaa.
*Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty. Suunnitteli peli paperilla jo jopa kooditasolla.

Siinäpä niitä jottain juttuja mitä oli mielessä ja kirjoittelin ylös jo aikaisemmin. Hauskaa oli ja jamittelemaan voisin lähteä toistekin. Ensi kerralla voisi kokeilla tehdä jotain silleen "oikeesti" eikä vaan vähän härväillä jotain sinne päin. Ainakin nyt fiilikset ovat nämä, myöhemmin ehkä jotain muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti