10.8.2010

Lapland Studios/Ineria Interactive

Seuraavaksi ajattelin kirjoittaa aiheesta nimeltä Lapland Studios, sillä kyseinen firma on saanut viime aikoina kohtuudella huomiota pelimediassa.

Lapland Studios on Rovaniemeläinen firma, joka tuottaa ainakin 3D-grafiikkaa ja pelejä. Pelejä kyseinen firma julkaisee Inaria Interactive yritysnimen alla ja Lapland Studios keskittyy sitten siihen kaikkeen muuhun. Eli oikeammin tämä kirjoitus koskee lähinnä noita Ineria Interactiven julkaisemia pelejä.

Jokin aika sitten kyseinen firma julkaisi ensimmäinen suomalaisen Wii-pelin "Lead the Meerkats". Nimensä mukaisesti pelissä ohjaillaan mangusteja. Tai oikeastaan vain yhtä laumastaan eksynyttä mangustia, jonka tehtävänä on perustaa savannille oma uusi mangustilauma. Laumaa pitää ruokkia sekä kasvattaa sen kokoa muun muassa suojelemalla sitä savannin vaaroilta. Kyseinen pelin arvosteltiin myös tuoreimmassa Pelit-lehden numerossa. Pelit antoi pelille hieman yli 60 pistettä. (Ainakin näin muistelisin, ei ole lehteä juuri nyt tässä käsillä) Arvostelun mukaan pelissä ei ollut tarpeeksi vaihtelua vaan se kävi nopeasti itseään toistavaksi. Myös pelin grafiikkoja pidettiin hieman suttuisina. Metacriticsin arvio pelistä on tällä hetkellä 52 pistettä.

Itse en ole päässyt vielä kokeilemaan peliä, koska en Wiitä omista. Harmittaa kyllä, jos peli on jäänyt hieman puolihuolimattomasti toteutetuksi. Aihe on mielenkiintoinen ja hieman erikoinen, sellainen joka varmasti vetoaa ainakin nuorempiin pelaajiin ja naispelaajiin. Pelissä olisi ollut ainesta vaikka mihin.

Pari päivää sitten kyseinen firma pääsi taas uutisotsikoihin, tällä kertaa Lordi aiheisella iPhone -pelillä. Kyseisessä pelissä ohjaillaan Mr. Lordia alamaailmassa ja yritetään taistella alamaailman asukkeja vastaan. Pelissä kuullaan musiikkia kyseisen bändin uutuuslevyltä. Ainakin Lapland Studiosin toimitusjohtajan mukaan yhteistyötä tullaan vielä jatkamaan tulevaisuudessa Lordi yhtyeen kanssa.Arvosteluihin kyseisestä Lordi-pelistä en ole törmännyt, mutta se vaikuttaa juuri sellaiselta kevyeltä ajanviettopeliltä millaisia iPhonella yleensä pelataan.

Jos joku on päässyt jompaa kumpaa peliä kokeilemaan niin olisi mukava kuulla mielipiteitä näistä peleistä.

Tämmöistä hieman Oulua pohjoisempana puuhataan. Oulun pelifirmat taitavatkin viettää tällä hetkellä hieman hiljaiseloa, mutta jospa tuota kohta alkaisi julkaisujakin tulemaan ja kuulumaan kun joulumarkkinatkin lähestyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti