11.3.2012

Väliarvio: Dragon age

Yli kuukausi sitten aloin pelata ensimmäistä Dragon age -peliä. Tuolloin otin tavoitteekseni, että pelaisin noin tunnin päivässä. Lyhyen matikkani mukaan se tarkoittaa sitä, että pelikellossa pitäisi kilahdella jo reilusti yli 30 tuntia, mutta valitettavasti näin ei ole. No, yli kaksikymmentä tuntia on kuitenkin tullut jo pelattua ja ajattelinkin tehdä pientä katsausta kyseiseen peliin.

Pidän Dragon agen pelaamisesta, mutta minun vaikea osoittaa sormella mitään yhtä syytä, että miksi. Pelissä on paljon taistelua, josta en ihan hirvittävästi välitä. En jaksa etsiä hahmoille maailman parhaita varusteita tai mikromanageroida joukkoani tuhoamaan eteen sattuvia vihollisia nopeasti ja tehokkaasti. Taistelusysteemiin saisi upotettua aikaa paljon enemmänkin, mutta onneksi on myös mahdollistettu se, että taistelut pääsee läpi yksinkertaisesti ja vaivattomastikin, jos niin haluaa.

Juoni ei ole tähän mennessä ollut mitenkään päätä huimaava. Kohtaa suurta pahuutta, kerää joukot, pelasta maailma, blaablaa, onhan tätä jo nähty. Sivujuonet tuntuvat olevan myös aika samanlaisia. "Juokse sinne, tuo tätä, juttele tuolle, tapa nuo". Pelimaailma itsessään on kyllä vaikuttaa olevan rakennettu monipuoliseksi ja toimivaksi. Dialogi ja ääninäyttely on ihan hyvää, mutta ei sekään mitenkään erityisiä tunteita herätä. Välillä sieltäkin toki löytyy helmiä. Hahmoista en ole kokenut yhtäkään kovin läheiseksi, omakin hahmo on vain joku pelihahmo siellä pelimaailmassa, joku johon en pysty samaistumaan. Pelistä jää varmasti yhdellä pelikerralla varmasti paljon kokematta, sillä erilaisia vaihtoehtoja asioiden ratkaisemiseen on tarjolla paljon, mutta olen jo nyt varma siitä, että en aio peliä toiste läpi pelata. Senpä takia toivon, että peli antaisi parastaan jo ensimmäisellä pelikerralla.

En ole löytänyt pelistä yhtään erityisen hyvää asiaa, mutta enpä myöskään yhtään erityisen huonoa. Onko niin, että kun mikään ei ärsytä niin silloin peli on hyvä? Dragon age on...viihdyttävä ja ehkäpä sitä sillä on haettukin. Ei vuosisadan mahtavinta pelielämystä vaan ihan viihdyttävää peliä, joka kiinnostaa suurta yleisöä, ei ärsytä ketään ja toivottavasti myy paljon. Kävin tekemässä taustatutkimusta ja sen mukaan Dragon age on voittanut useita vuoden RPG -peli ja jopa vuoden peli palkintoja. Ymmärrän tuon ensimmäisen kategorian, sillä tämmöisellä pelillä on varmasti helppo voittaa sarja, jonka pelejä ei oikeasti kovin paljoa julkaista vuodessa. Mutta vuoden peli 2009? Noh,  ehkä tämä tieto antaa toivoa siitä, että edetessäni peli tulee tarjoamaan vielä jotain odottamatonta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti